Powered By Blogger

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΩΣ;


Έχουμε φύγει πλέον από το δίλημμα ΑΝ και ΠΟΥ; Θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να απασχολεί σήμερα κάθε σοβαρή κυβέρνηση, αντιπολίτευση ή διοίκηση Δήμου, πρέπει να είναι ΠΩΣ; Θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Αλλά είπαμε βρισκόμαστε στην Ελλάδα. 
Όταν έπρεπε να απαντήσουμε
ΑΝ θα φιλοξενηθούν κοιμόμασταν, όταν έπρεπε να απαντήσουμε ΠΟΥ; Θα φιλοξενηθούν, κλείναμε την Αμυγδαλέζα και μοιράζαμε αντηλιακά στο Σύνταγμα, τώρα που πρέπει να δούμε ΠΩΣ; Θα φιλοξενηθούν, μαλώνουμε για τα δυο πρώτα. Η αλληλεγγύη βρίσκεται στο DNA του Έλληνα. Είμαστε ο μοναδικός λαός που «διαθέτει» θεό της φιλοξενίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε μια οργανωμένη κοινωνία. ΑΥΤΟ πρέπει να αποδείξουμε σήμερα. ΑΥΤΗ είναι η πρόκληση.
Σήμερα στη σύσκεψη που κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να συμφωνήσουν ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η κοινωνική δομή της χώρας. Αυτό πρέπει να λύσουν όχι ποιός φταίει.
Ξέρουμε ποιός φταίει. Οι πόλεμοι φταίνε. Αυτοί δημιουργούν τις "στρατιές" των προσφύγων. Εκτός αν κάποιος νομίζει ότι τόσα εκατομμύρια άνθρωποι, απλά λατρεύουν τα ταξίδια με φουσκωτό και ακολουθούν την νέα τάση της μόδας που επιτάσσει φωσφοριζέ σωσίβιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου