Powered By Blogger

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

365 μέρες μετά !!!

 
Ένας ολόκληρος χρόνος μεσολάβησε από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές. Η πόλη μας επηρεασμένη από την κεντρική πολιτική κατάσταση, εξέλεξε Δημοτική Αρχή την Δύναμη Πολιτών. Καινούργια πρόσωπα ανέλαβαν τις τύχες του Δήμου μας, με την πεποίθηση ότι κάτι νέο ξεπροβάλει στον ορίζοντα, ελπιδοφόρο, που θα μπορέσει να διαχειριστεί την νέα κατάσταση που επικρατεί, με άλλη τακτική.
Ο σοφός λαός μας λέει ότι αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν θα φας. Και η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις να αλλάξεις αυτά που θεωρείς κακώς κείμενα, πρέπει να δημιουργήσεις ρήξεις.
Αυτό που προβληματίζει στην κατάσταση που επικρατεί, δεν είναι, απαραίτητα, η καθομολογούμενη απειρία κάποιων νέων ανθρώπων με όρεξη για δουλειά. Αυτό έχει συμβεί σε όλους μας. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατά τη γνώμη μου, έχει οδηγήσει σε καταστάσεις εκτός ελέγχου είναι ο πολιτικός ερασιτεχνισμός. Τόσο στα μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν (στην επανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στην απόφασή τους για κατεδάφιση του Κενταύρου και τελικά την κατάληψή του) όσο και σε μικρότερα όπως η εγκατάσταση εταιρίας δικηγόρων στο Δημαρχείο και η απόπειρα λειτουργίας υπαίθριας υπεραγοράς στο Άλσος, επιδείχθηκε πρωτoφανής επιπολαιότητα, που δημιουργεί ασφαλώς σημαντικές αρρυθμίες στον Δήμο. Αυτή η συγκρουσιακή σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφορά που οδήγησε στην απομόνωση την διοίκηση (η αντιπολίτευση έχει αρνηθεί την συμμετοχή της σε επιτροπές του Δήμου) είναι ακατανόητη για πολιτικά όντα όπως ο Δήμαρχος. Καταδεικνύει δε το γεγονός ότι υπάρχει αδυναμία αποφυγής συγκρουσιακών καταστάσεων με τη χρήση της διπλωματίας και της συζήτησης. Ενδεικτικό είναι ότι ο Κένταυρος διανύει την 35η ημέρα κατάληψής του.
Είναι νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την αγνή πρόθεση της Διοίκησης αν όμως συνεχίσει σε αυτή την πορεία θα προκληθεί ζημιά στην πόλη.
Διότι όπως και να το κάνουμε, είναι αλαζονεία να προχωράς σε τόσο σημαντικές αποφάσεις, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και συναίνεση, όντας το 18% της πόλης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου