Powered By Blogger

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΟΛΗ


Τις τελευταίες 40 μέρες, γίναμε όλοι μάρτυρες γεγονότων που δεν κάνουν κανέναν περήφανο και μετέτρεψαν την ήσυχη πόλη μας, σε εμπόλεμη ζώνη. Η σπέκουλα που έγινε προεκλογικά στο ζήτημα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, μετατράπηκε μετεκλογικά σε πεδίο αντιπαράθεσης, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο να παραπαίει στην προσπάθεια ικανοποίησης όλων. Δυστυχώς κάποιοι θερμόαιμοι πίστεψαν ότι μια οργισμένη αντίδραση θα φέρει τα επιθυμητά γι αυτούς αποτελέσματα. Ποτέ όμως η οργή δεν ήταν καλός σύμβουλος. Η δράση φέρνει αντίδραση και στην περίπτωσή μας οδήγησε σε καταστάσεις που όλοι οι δημοκράτες πολίτες, καταδικάζουμε.

Επί της ουσίας.


Το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό σχέδιο αφορά και το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κανένας μας δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει στην πιθανότητα, κάποιος άλλος φορέας να διαχειρίζεται   το άλσος, πλην του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας.

Το 75% των συμπολιτών μας ψήφισε προεκλογικά, παρατάξεις που είχαν σαφή προσανατολισμό υπέρ της επανακατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, ομόφωνα ψήφισε την επανακατασκευή του γηπέδου και το προσχέδιό του.

Υπάρχουν ζητήματα που ο Δήμος μας πρέπει να συζητήσει με την ΑΕΚ, ανεξάρτητα αν αυτή έχει εξασφαλίσει άνετη πλειοψηφία για την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αυτά έχουν κατά καιρούς ειπωθεί από συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και έχουν αναφερθεί στον τοπικό τύπο (μέριμνα για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση, αποκατάσταση επιπλέον δενδρόφυτων στρεμμάτων, μεταστέγαση γκαράζ απορριμματοφόρων κλπ.)

Δημοτική Αρχή και ΑΕΚ ας συζητήσουν επιτέλους σοβαρά και ας βρουν τις απαιτούμενες λύσεις, με απόλυτο σεβασμό στο ιστορικό δικαίωμα της «Ένωσης» και τον δέοντα σεβασμό στα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Ζητάμε, έτσι ή αλλιώς, η ΑΕΚ να σεβαστεί τους χιλιάδες φιλάθλους της, πολίτες της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και να προχωρήσει μονομερώς στα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας και θα βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου